Att ta farväl

Handmålning av ett hav med en röd båt och en fiskmås i himlen.

Vad gör jag nu? Vem skall jag kontakta? Hur går jag vidare? Hur gör man

Vi människor förstår att livet kommer att ta slut en dag, och rent intellektuellt så förstår vi också det, men när döden inträffar, så är den meningslös och obegriplig.

En svår tid har sin början. En tid som är svår att förstå eller förklara. En tid av sorg och saknad. Plötsligt blir sorgen en del av livet. Många frågor väcks som man inte har täkt på, diskuterat eller behövd ta ställning till.

Vad gör jag nu? Vem skall jag kontakta? Hur går jag vidare? Hur gör man

Tillsammans med Er sörjande, Ert önskemål och tankar och vår kunskap utformar vi tillsammans en personlig och vacker ceremoni.

Begravningsceremonin oavsett om den är en religiös eller borgerlig är en mycket viktig punkt i sorgeprocessen.

Att kunna ta avsked och att samlas under en begravning bidrar till att Er sorg och saknad kan kännas mer påtaglig, och mer verklig. Men även känslan att det blir lättare att dela sin sorg med de närmaste, vänner och bekanta uppstår.

Att vara ledsen tillsammans, att våga gråta, berätta och att minnas tillsammans i just denna stund, är en viktig del av sorgeprocessen.

Även om vi har genomfört flera tusen begravningar under åren så kommer vi aldrig säga att 

Vi vet hur det känns. För det vet vi inte. En sorg är individuell och bara Din.

Vi är här för att underlätta och hjälpa Er med det Ni önskar att få hjälp med.

Det kan vara allt från transport, att boka lokal för begravning, blommor, skriva annons och boka en minnesstund. Hur mycket eller lite Du önskar att få hjälp med, bestämmer bara Du.

Vår erfarenhet och kunskap skall bidra att planera och genomföra ett vackert, personligt avsked. En stund i livet som vi tillsammans utformar till ett vackert minne.

Handmålning av ett hav med en röd båt och en fiskmås i himlen.